5 hele goede redenen om een Day in The Life reportage te laten maken

Day in The Life reportage, zo waardevol voor later

Het allerliefste maak ik day in the life reportages bij gezinnen. Het vastleggen van hoe het nu is, hoe jullie nu met elkaar omgaan, de kinderen die nu allemaal hun eigen dingetje hebben die je misschien later weer gaat vergeten. Natuurlijk zijn er altijd wel redenen om te verzinnen waarom zo’n reportage nu eigenlijk niet uitkomt en daarom heb ik hieronder een vijftal redenen opgenoemd waarom iedereen eigenlijk een Day in The Life reportage zou moeten hebben van zijn gezin. Het is een investering waar je absoluut geen spijt van gaat krijgen en iedere keer weer met een glimlach naar terug kan kijken.

1. De tijd vliegt voorbij

Hoe cliché is het om te zeggen maar het is zo waar. Je kleintje krijgt misschien nu nog de fles, voor je het weet kruipen ze rond, ze gaan lopen en voor je het weet gaan ze naar school. Hoe fijn is het om het gezinsleven zoals jullie het nu hebben vast te leggen, voor je het weet zijn ze dus echt groot.

beeld uit day in the life reportage, groot gezin waarbij zusjes elkaar helpen met aankleden

2. Deze reportage vind plaats op een plek die jij wilt en je hoeft er dus zelfs de deur niet voor uit

Heel veel reportages vinden gewoon plaats bij de mensen thuis, natuurlijk kunnen we ook naar een locatie gaan waar jullie erg op je gemak zijn maar heb je daar geen zin in dan blijf je gewoon lekker thuis. De kinderen kunnen doen wat ze altijd doen waardoor ze volledig op hun gemak zijn. En je huis hoeft echt niet vreselijk opgeruimd te zijn voordat ik kom, gewoon een huis waarin geleefd wordt met kinderen en dat is niet altijd even netjes met heel veel rondzwervend speelgoed, knutselwerkjes en half afgebouwde lego – ontwerpen.

 

3. Bij deze reportages staan jullie er als gezin tenminste allemaal op

Alle mama’s en natuurlijk ook wel eens de papa’s maken zich er wel eens schuldig aan, heel veel leuke foto’s maar papa en/of mama zijn zelf nergens te bekennen (ook ik beken schuld, dat is ook de reden waarom er afgelopen zomer bij mijn eigen gezin door een collega fotograaf ook een Day in The Life reportage gemaakt is ) Bij deze documentaire van jullie gezin weet je in ieder geval zeker dat jullie er allemaal op staan zodat de kinderen later zien dat jullie er gewoon ook waren.

4. Denk aan de herinneringen die je de kinderen mee wilt geven

Misschien “moest” je vroeger ook wel eens op de foto voor aan de muur bij oma. Met alle broertjes en zusjes in een studio, als je geluk had ging je naar het bos of het strand en dan zei de fotograaf “cheese” en dan had oma weer een mooie foto aan de muur met kleinkinderen die wel lachen maar niet echt blij zijn. Hoe mooi is het om foto’s te hebben van dingen die je kinderen later wel herinneren, laatste flesje bij mama, dansen met mama, voorlezen voor het naar bed gaan, het plezier wat zussen en broers kunnen hebben. Gewoon eigenlijk de jeugd van je kinderen hoe die nu is met zoveel misschien in onze ogen “normale” dingen maar ze zijn zo kostbaar. Dat je over 20 jaar een foto in je handen krijgt en nog precies herinnert wat er allemaal gebeurde, dat is toch wat iedereen eigenlijk wil ?

5. Je kinderen op de foto zoals ze echt zijn

Je kinderen hoeven niet op zijn mooist aangekleed te zijn als ik kom, ze kunnen lekker hun gang gaan en doen wat ze altijd doen. Zo weet je zeker dat je foto’s krijgt van je kinderen zoals ze zijn en dat is vaak inclusief vieze toeten, zwarte handjes en voetjes, haren door de war, kleren niet helemaal schoon meer, een lach en soms een boze bui of een traan. Gewoon zoals ze zijn.

foto gemaakt tijdens een day in the life reportage bij een groot gezin

Wil jij na dit stuk gelezen te hebben ook een Day in The Life reportage van je gezin ? Kijk hier voor meer informatie.