Je bekijkt nu Blauwe Maandag

Blauwe Maandag

  • Berichtcategorie:Fotografietips

Blauwe maandag valt niet op 16 januari in 2023, of toch wel?

Vandaag is het maandag 16 januari 2023. Als ik de berichten op social media moet geloven is het de beruchtste maandag van het jaar. De dag waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of depressief voelen. 

Maar ik geloof niet alle berichten op social media dus ik heb eerst even opgezocht wat het nu precies is en wanneer dat valt. Dit levert mij de volgende informatie op: Blauwe maandag op Wikipedia : De maandag van de laatste volle week van januari is blauwe maandag. Als we naar de kalender kijken is dat dus pas volgende week, 23 januari 2023. Ah top, vandaag is er dus niets aan de hand, volgende week wordt het pas ellende volgens de kalender.

Inmiddels snuffel ik nog wat verder op het web. Er zijn ook artikelen die beweren dat het de derde maandag van januari zou zijn. Oei dat is toch vandaag. Ik kijk naar buiten en zie de regen vallen, ik denk dat ze gelijk hebben.

Uit bovenstaand stukje blijkt dat ik het allemaal niet zo serieus neem en zelf weinig met deze dag heb. Voor mij valt het een beetje in dezelfde categorie als vrijdag de 13e. Arnall, de “vader” van de blauwe maandag werd in academische kringen ook overladen met kritiek maar de media besteedt ieder jaar veel aandacht aan deze maandag, al dan niet op juiste dag. 

 

Gezocht foto’s met het thema blauw

Of het nu vandaag blauwe maandag is of volgende week het leek mij een superleuk idee om wat blauwe foto’s te verzamelen. Hieronder heb ik foto’s met het thema blauw verzameld die ik in de loop van jaren gemaakt heb. Gewoon om  te laten zien dat blauw eigenlijk best leuk is. Het lijkt mij leuk om volgende week op blauwe maandag (volgens sommigen) dit blog aan te vullen met foto’s die jullie hebben gemaakt. 

Voorwaarden voor de foto’s:

– het moet een foto zijn die je zelf gemaakt hebt

– het thema blauw moet duidelijk naar voren komen

– uiteraard vermeld ik je naam bij je foto

– de foto mag je sturen naar marjolijn@maljaars-fotografie.nl, noem je bestand blauwe-maandag-je-naam

– foto’s moeten uiterlijk 22 januari binnen zijn

meisje loopt op een dijk met een blauwe lucht op de achtergrond. Foto voor het thema blauwe maandag.