Je bekijkt nu De 5 beste apps voor fotobewerking op je telefoon

De 5 beste apps voor fotobewerking op je telefoon

  • Berichtcategorie:Fotografietips

De 5 beste apps voor fotobewerking

Iedereen (nou ja, in ieder geval heel erg veel mensen) heeft een mobiele telefoon. Een telefoon was ooit een handig iets waar je mee kon bellen. Momenteel is een mobiele telefoon een halve computer. Steeds meer dingen worden bewaard op de telefoon en de telefoon wordt gebruikt voor allerlei doeleinden. En heel af en toe wordt er ook nog mee gebeld 😉 

De telefoon wordt natuurlijk ook heel veel gebruikt als camera. Je hebt nu eigenlijk altijd een camera bij je, hoe mooi is dat. Geen excuus meer om die foto niet te maken omdat je je camera niet bij je had. Het nadeel van al die foto’s is dat je geheugen van je telefoon langzaam volloopt met steeds meer foto’s. Je kijkt ze eigenlijk maar zelden terug en dat is natuurlijk jammer. 

Als je de mooiste foto’s op je telefoon bewerkt en apart houdt om maandelijks af te laten drukken heb je na een jaar een prachtige stapel foto’s. 

In deze blog zit ik wat apps op een rij waar ik graag mee werk. Natuurlijk is deze lijst niet volledig en heeft iedereen ook zijn persoonlijke voorkeur. Maar mocht je iets willen doen met fotobewerking op je telefoon dan is dit een mooi uitgangspunt. 

 

Hieronder de 5 beste apps voor fotobewerking op je mobiel. In een volgend blog ga ik verder de diepte in hoe je de foto’s het beste kan gaan bewerken op je mobiel. 

 

 

Adobe Lightroom – Foto Editor            

                                                                                                          Voor mij absoluut op nummer 1. Ik gebruik Lightroom ook op mijn computer voor het bewerken van mijn professionele reportages. Voor mij dus heel gebruiksvriendelijk omdat ik precies weet wat ik wil. Er zitten ook veel presets in dus ook als je nog niet heel goed weet hoe het moet dan kan je daar zeker mee uit de voeten. De gratis versie is al heel uitgebreid en zeker als je net start voldoende. Mocht je verder willen dan kan je ervoor kiezen om de betaalde versie te nemen waar (uiteraard) nog meer mogelijkheden in zitten.  

Adobe lightroom foto editor - app om op mobiel foto's te bewerken
Snapseed, app voor mobiele fotobewerking

Snapseed

Wil je een app die echt heel veel kan dan zit je met Snapseed zeker goed. Ook in deze app ziten voorinstellingen die allemaal weer aangepast kunnen worden naar wens. Liever geen voorinstellingen maar zelf alles doen, ook dat kan bij Snapseed. 25 verschillende tools zitten in deze app om de foto er helemaal uit te laten zien zoals jij wilt. En voordeel van Snapseed is dat er geen aankopen extra bij komen. 

 

Glaze

Wil je je foto’s iets artistieker bewerken dan moet Glaze zeker niet ontbreken op je telefoon. Met deze app tover je je foto in een handomdraai om in een geschilderd kunstwerk. Ook deze app is gratis maar heeft als veel apps wel de mogelijkheid om inkopen te doen in de app. Maar de gratis versie voldoet ook prima. 

VSCO, app op mobiele telefoon om foto's te bewerken

VSCO

VSCO is een app waarin heel veel voorinstellingen en filters zitten. Ideaal als je een bepaalde look zoekt voor je foto’s. Het nadeel is dat er in de gratis versie maar een beperkt aantal voorinstellingen zitten. Wil je gebruik maken van deze app dan is een abbo eigenlijk wel noodzakelijk. Voor minder dan 2 euro per maand kan je beschikken over alle mogelijkheden. 

 

Hipstamatic Classic 

Houd je van het echte retro gevoel ? Met deze app krijgen je foto’s de look of ze zo uit een oude camera rollen. Deze app kost eenmalig 3,49.