Je bekijkt nu Faceless

Faceless

Faceless – Documentaire foto’s met personen onherkenbaar in beeld

Anno 2018 wil niet iedereen wil herkenbaar op social media of op het internet. Natuurlijk ben ik altijd superblij als ik beelden wel mag delen van reportages van mijn klanten. Toekomstige klanten kunnen zo zien wat een documentaire reportage inhoudt en dit kan mij weer nieuw werk opleveren. En ik heb natuurlijk alle respect voor diegene die liever alles privé houden, zij zijn als klanten net zo waardevol voor mij.

Bij alle reportages die ik maak zijn er ook altijd wel foto’s waarbij de personen niet herkenbaar in beeld zijn en toch meer dan genoeg vertellen. Super als je die beelden dus wel gewoon kan gebruiken voor je portfolio. Deze beelden maak ik dan ook tijdens iedere reportage, soms vertelt dat juist meer van het verhaal. Je kent het cliché wel van “less is more”.

Afgelopen jaren hebben al veel fotografen bij mij de workshop Day in the life fotografie gevolgd. Ik vind het superleuk om fotografen die willen beginnen in dit genre meer te vertellen over Day in the life fotografie. Heel veel dingen die ik  had willen weten voordat ik met day in the life reportages begon kan ik mijn cursisten meegeven. Al mijn cursisten zijn zo alvast voorbereid en probeer ik alle handvatten mee te geven voordat ze met hun eerste reportage beginnen. Zo super om hun enthousiaste reacties te horen wanneer zij voor het eerst een reportage gedaan hebbben. En helemaal om te horen dat dit is waar ze eigenlijk naar op zoek waren. Ik vond het dan ook leuk om aan deze ex-cursisten te vragen of zij wat foto’s konden aanleveren voor deze blog zodat jullie een idee krijgen van wat “Faceless” nu eigenlijk inhoudt. Superleuk ook om te zien welke beelden zij ingeleverd hebben. Genieten jullie mee van deze beelden ?

Angela Braspenning

kinderen bakken koekjes tijdens een day in the life reportage

Jasja de Wit – Jasja de Wit fotografie

man onherkenbaar in beeld in klimbos, familiefotografie

Natasja de Nijs – Natasja de Nijs Fotografie

Kindje hangt aan de keukenkastjes, familiefotografie

Christel Weulen Kranenberg

Meisje speelt in speelt tijdens een day in the life reportage

Jantina Mulder – Jantina Fotografie

Kindje laat bloemetje zien

Gaby Ermstrang – Ermstrang Fotografie

persoon met dwangneurose dekt de tafel op haar manier

Sarina Uilenberg – Studio Zwartlicht

jongetje zit op de grond met ballon voor zijn hoofd

Anita Dries – Anita Dries

Drie jongens spelen op de steiger tijdens een zomerse dag

Lynn Hertogs – Lynn Hertogs

Jongentje speelt in de sneeuw

Sandy de Jaeger – Instagram van Sandy de Jaeger

Jongetje kruipt onder benen van moeder