Foto Challenge Binnen – Januari 2021

  • Berichtcategorie:Fotografietips

Foto challenge 2021 

Een heel nieuw jaar ligt voor ons. 12 nieuwe maanden waarin we mooie herinneringen kunnen maken. Nog mooier is het om deze herinnering vast te leggen met een camera. Als stimulans ga ik dit jaar elke maand een foto challenge organiseren. Iedere maand een nieuw thema. Hopelijk geeft het soms net een zetje om toch die ene foto te maken. 

als je jong begint wordt je een betere fotograaf, veel oefenen met fotografie

Hoe werkt het ? 

Meedoen is laagdrempelig en vrij eenvoudig. Iedere eerste week van de maand maak ik het thema bekend. De bedoeling is dat je een foto maakt binnen het thema van die maand. In de maand Januari is het thema binnen. We zijn momenteel allemaal veel binnen dus dat moet te doen zijn. Het thema mag je voor de rest vrij invullen zoals je wilt. Het maakt niet uit welke camera je gebruikt: systeemcamera, spiegelreflex of gewoon met je telefoon. Hoe en waar je de foto kan delen lees je hieronder. 

Hoe kan ik mijn foto inzenden voor deze challenge ?

Instagram
Heb je een Insta- account ? Deel je foto dan op Insta met de #maljaarsfotochallenge_binnen en tag @maljaars_fotografie in je foto dan weet ik zeker dat ik hem zie ! 
Mijn Instagram account: @maljaars_fotografie

 

Facebook

Onder mijn post op Facebook over de fotochallenge van januari kan je in de comments je foto plaatsen. Mijn Facebookpagina: Maljaars Fotografie

Mailen

Deel je de foto liever niet op social media ? Mail hem dan naar: marjolijn@maljaars-fotografie.nl 

Zorg ervoor dat de foto verkleind is, max. 1200 px aan de lange zijde.

Deadline voor inzending van foto’s voor de challenge van januari: 29 januari  23.59

3 Tips voor betere binnenfoto’s 

Tip 1 – Ga op zoek naar het licht 
In deze donkere maanden is binnen fotograferen vaak lastig doordat het vrij donker is. De dagen zijn grauw en grijs en het aantal lichturen is beperkt. Probeer op zoek te gaan naar het licht in huis (of een andere binnenruimte) Kijk eens goed in huis gedurende de dag waar het licht valt en hoe licht het is. Als je dat eenmaal weet dan kan je daar ook gebruik van maken. 

Tip 2 – Soms kan je een verhaal vertellen zonder dat er mensen op de foto staan 

Wij kijken graag naar beelden waar mensen op staan. We kunnen die foto’s snel lezen en zien vaak gelijk wat er gebeurt. Toch is het niet altijd nodig om mensen op de foto te zetten. Zonder mensen kan er toch een heel interessant verhaal onstaan. Denk bijvoorbeeld aan de chaos van een kinderkamer waar net in is gespeeld, restanten van knutselen, restanten van een gezellig feestje (alleen wordt dat dan nu wel een feestje voor 3 😉 

Tip 3 –  Ga op zoek naar momenten

Probeer die momenten te vangen dat er niet iets gebeurt. Iets liefs, iets grappigs, iets stouts. Als je een goed moment hebt geeft dat net dat beetje meer aan de foto. 

kleine zus knijpt grote zus

Supertof ik doe mee, maar wat gebeurt er met mijn foto ? En kan ik wat winnen ? 

Superleuk dat je meedoet in de eerste plaats. Iedere maand plaats ik de tofste foto’s op een blog op mijn website en vertel er bij waarom deze beelden mij zo aanspreken. Ook op Instagram en Facebook zal ik de foto’s en link naar de blog delen. Uiteraard met naamsvermelding/IG profiel en/of website mocht je een fotograaf zijn. 
 

En vind je het leuk om meer te leren over fotograferen ? Wil je je kinderen beter op de foto zetten ? Doe dan zeker mee. Diegene met het beeld wat mij het meeste aanspreekt wint behalve de eeuwige roem nog iets anders leuks. Ik kan er nog niet alles over vertellen omdat ik druk ben met de ontwikkeling maar het heeft in ieder geval te maken met beter leren fotograferen 🙂 

moeder doet kussengevecht met zoon en dochter