Je bekijkt nu Fotowedstrijd NRC

Fotowedstrijd NRC

  • Berichtcategorie:awards

Tweede plaats fotowedstrijd NRC

In 2018 organiseerde het dagblad NRC een maandelijkse fotowedstrijd. Iedere maand is er een ander thema waar je je foto voor kan inzenden. Er is een publieksprijs, dus wie de meeste stemmen verzamelt heeft wint daarvoor een prijs en er is een jury prijs.

Jury of publieksprijs

Omdat ik het niet fijn vindt om bij iedereen stemmen te verzamelen voor mijn foto heb ik mij daar dus niet op gericht, ik heb een foto ingestuurd en gewacht of de jury er iets van zou vinden. Mijn verwachting waren niet zo heel hoog omdat er altijd heel veel foto’s ingezonden worden.

Thema huisdier

In september was het thema huisdier en daar heb ik dan ook een foto van opgezocht. Onze golden retriever Benthe in onze tuin samen met mijn jongste zoon Bink. De een springt op de trampoline en de ander kijkt erna. Dit plaatje kan ik ongeveer iedere dag maken in de zomer 🙂

Om deze foto ging het:

Jongen springt op trampoline in de zomer terwijl golden retriever toekijkt, met deze foto heeft Maljaars Fotografie de tweede prijs gewonnen in de NRC fotowedstrijd

Tweede prijs

In oktober ontving ik een mail van het NRC dat mijn foto uit ruim 10000 inzendingen een plekje had veroverd in de Top 10 ! Toch wel trots op dit resultaat, uiteindelijk bleek het om de tweede prijs te gaan.

De jury had dit te zeggen over mijn foto:

“Mooi lichtval en een goed gekozen moment. Het is een fotografisch sterke foto. De scene met interactie is leuk, er is veel te zien. Ook is het lief hoe het hondje naar de jongen kijkt, dit geeft een huiselijk gevoel.”

Het hele artikel waarin alle top 10 foto’s te vinden zijn met het thema huisdier vind je hier