Je bekijkt nu Hoe kies je een fotograaf voor je bruiloft?

Hoe kies je een fotograaf voor je bruiloft?

Een fotograaf kiezen voor je bruiloft, hoe dat je dat?

Het is zover, er is een datum gepland en jullie gaan trouwen! Voor een bruiloft moet een hoop geregeld worden en een van de dingen die geregeld moet worden is een fotograaf. Je opent de computer, tikt bij Google de woorden: fotograaf bruiloft en daarna weet je niet waar te beginnen. Zoveel fotografen, hoe moeten jullie gaan kiezen. Met dit blog help ik jullie op weg met de juiste keuze voor een fotograaf voor jullie bruiloft. 

bruiloft op goeree overflakke in de regen.

Wat willen jullie vastgelegd hebben? 

Dit lijkt natuurlijk een inkoppertje te zijn. Jullie willen je bruiloft vastgelegd hebben. Maar er zijn heel veel verschillende manieren om jullie bruiloft te laten fotograferen. De vraag moet eigenlijk zijn: wat vinden jullie het belangrijkste van de bruiloft? Willen jullie het gevoel van die dag op beeld hebben of vinden jullie het belangrijk dat alle details gefotografeerd worden? Willen jullie de momenten gefotografeerd hebben of vinden jullie geposeerde foto’s belangrijker? Dit zijn belangrijke vragen om mee te beginnen. Iedere fotograaf heeft zijn eigen specialiteit en zoek daarom de fotograaf die het meest aansluit bij jullie wensen. 

Hoeveel uren wil je dat de fotograaf aanwezig is op jullie bruiloft? 

Als bruidsfotograaf raad ik jullie aan om de fotograaf altijd jullie hele dag te laten fotograferen. Jullie bruiloft is een eenmalige gebeurtenis en eigenlijk wil je die natuurlijk helemaal op beeld hebben. Vanaf het aankleden in de ochtend tot het feest in de avond. Natuurlijk is het ook mogelijk om de fotograaf een gedeelte van jullie huwelijk te laten fotograferen. Het nadeel hiervan is dat je later misschien spijt krijgt van de foto’s die toen niet gemaakt zijn. 

Bruid wordt geholpen bij het aantrekken van haar jurk - Bruidsfotograaf marjolijn maljaars

Wat is jullie budget? 

Een bruidsfotograaf kost geld. Het zijn niet alleen de uren dat de fotograaf op jullie bruiloft is om te fotograferen maar er gaat ook een hoop tijd zitten in andere dingen. De meest tijdrovende klus voor een fotograaf komt na de bruiloft. Alle beelden die geschoten zijn worden bekeken, een mooie selectie wordt gemaakt. Daarna gaat de fotograaf met de selectie aan de slag en worden deze beelden 1 voor 1 nabewerkt. 

Een professionele fotograaf die al jarenlange ervaring heeft zal meer kosten dan zijn collega die net begonnen is. Maak je keuze heel bewust en vraag altijd of je eerder werk mag bekijken. Niemand kan bij jullie in je portemonnee kijken maar zet het budget voor de fotograaf niet te laag. 

Kennismakingsgesprek ja of nee?

De fotograaf is op de dag van de bruiloft, een van de hoogtepunten van jullie leven, de hele dag om je heen. Een van de belangrijkste dingen is dat jullie vertrouwen in de fotograaf hebben zodat hij/zij de mooiste beelden van jullie kan maken. Een kennismakingsgesprek voor de bruiloft is daarom altijd aan te raden. Zo kunnen jullie elkaar leren kennen, weet de fotograaf wat belangrijk is. De wensen en verwachtingen van beide kanten kunnen besproken worden. Mocht het niet lukken om een kennismakingsgesprek te regelen doordat jullie bijvoorbeeld op hele korte termijn gaan trouwen of de afstand gewoon te ver is probeer dan in ieder geval telefonisch contact of online een afspraak te hebben.  

Welke stijl vinden jullie mooi?

Iedere fotograaf heeft een eigen manier van bewerken van de foto’s. Eigenlijk is dit de handtekening van de fotograaf. Kijk eens naar het portfolio van verschillende fotografen. Zie je alleen maar heel licht bewerkte foto’s bij een fotograaf en houd jij van contrastrijk? Dan moet je nog even verder zoeken. Check ook de Instagrampagina van fotografen, zo zie je vaak in een oogopslag of je het wel of niet mooi vindt. En smaak is heel persoonlijk, er is niets verkeerd maar zoek wel de fotograaf die bij jullie smaak past! 
welke fotograaf op jullie bruiloft kan jullie bruiloft vastleggen zoals jullie willen

Op zoek naar de fotograaf voor jullie bruiloft

Met deze tips kunnen jullie vast meer gericht op zoek gaan naar een fotograaf. Mocht mijn Portfolio Bruidsfotografie jullie aanspreken dan kunnen jullie altijd contact opnemen met mij om een kennismakingsgesprek in te plannen. Maljaars Fotografie als fotograaf op je bruiloft? Op deze pagina vind je meer informatie