Je bekijkt nu Pindakaas met Jam -Gezinnen met een beperkt kind

Pindakaas met Jam -Gezinnen met een beperkt kind

Day in the life reportage bij gezinnen met een beperkt kind

 

Voor mijn persoonlijk project “Pindakaas met Jam” fotografeer ik hele diverse gezinnen in Nederland. Ik fotografeer alle gezinnen op een journalistieke wijze, ik loop een stukje van hun dag mee en kijk hoe zij leven en hoe zij omgaan met hun kinderen. Afgelopen maanden mocht ik twee gezinnen fotograferen die beide een beperkt kind hebben. 

 

Ik ben bij Liesbeth en Jakob geweest met hun twee kinderen Lotte en Joas. Lotte is volledig afhankelijk van de hulp van haar ouders. Zij wordt dan ook liefdevol verzorgd door haar ouders. Liefdevol maar absoluut zorgintensief. Lotte had sinds kort haar racerunner, een fiets waar zij zich zelfstandig op kan voortbewegen. Super om te zien dat het haar na een paar keer oefenen al goed afgaat. En haar kleine broertje Joas helpt zijn grote zus ook al als het nodig is. Ook kan Lotte met behulp van haar spraakcomputer al het een en ander duidelijk maken, mooi dat er zulke technologie voorhanden is om kinderen zoals Lotte te helpen met de communicatie.

 

Het andere gezin waar ik was was het gezin van Shirin, Frank en hun zoontje Kian. Ook Kian is afhankelijk van de hulp van zijn vader en moeder. Iedere zaterdag is het een klein feestje want dan mag hij gaan paardrijden. Ik was op een zaterdag bij dit gezin en mocht ook mee naar de manege. Super om te zien hoe fijn Kian het vindt op de rug van een paard. 

Voor mijn project Pindakaas met Jam ben ik nog altijd op zoek naar bijzondere gezinnen in Nederland. Mocht je een bijzonder gezin kennen of zelf een bijzonder gezin zijn neem dan gerust contact op en dan kijken we of jullie gezin in mijn project past. Je kan contact opnemen via mijn mail.