Pindakaas met Jam


Project Pindakaas met Jam

Hoe gaat het er aan toe in de gezinnen in Nederland ?

 

In 2017 gaan veel leuke dingen gaan gebeuren rondom Maljaars fotografie. Een van die dingen is dat ik met mijn project “Pindakaas met Jam” ga beginnen. 2017 is alweer bijna voorbij. 8 reportages heb ik al gemaakt en er staan er nog 4 in de planning dus het project ligt helemaal op schema.

Inmiddels heb ik al aardig wat Day in The Life reportages mogen maken. Superleuk om al die herinneringen vast te mogen leggen van het gezinsleven zoals het nu is. Ik zie bij de diverseit aan gezinnen heel veel verschillende dingen maar ook zoveel overeenkomsten. 

Om dit te laten zien wil ik heel graag van hele diverse gezinnen een Day in The Life reportage maken. De verschillen en de overeenkomsten tussen gezinnen in alle soorten en maten in Nederland in 2017/1018 en dat gevangen in foto’s. Ik ben nu al superbenieuwd naar de resultaten

Ik heb zelf circa 20 – 30 gezinnen in gedachten die ik wil gaan fotograferen in 2017/2018. Een beetje hulp met het vinden van die gezinnen heb ik wel nodig dus ik hoop dat jullie mij op weg kunnen helpen.

Gezinnen gezocht :

Papa/papa met kinderen
Gezin dat midden in een grote stad op een flat woont
Bewust alleenstaande moeder
Gezin waar een hulphond aanwezig is
Een echt jongensgezin (minimaal 4 jongens)
Een echt meidengezin (minimaal 4 meiden)
Gezin wat oorspronkelijk niet uit Nederland komt
Gezin met geadopteerde kinderen

Mochten jullie niet in de omschrijving van bovengenoemde gezinnen passen maar zijn jullie een uniek gezin, qua samenstelling, qua leefstijl of woonomgeving ? Reageer gerust misschien ben ik ook wel op zoek naar jullie.

Gezinnen gevonden :

De doorgestreepte gezinnen zijn de reportages die al gemaakt zijn, voor de andere gezinnen staat de reportage gepland.

 • Gezin met bewust 1 kind  
 • Alleenstaande mama/papa met kinderen 
 • Standaard” gezin van de reclames, papa, mama, jongen, meisje en hond
 • Gezin met bedrijf aan huis
 • Gezin met kind met beperking
 • Gezin waarvan 1 van de ouders transgender is
 • Groot gezin (minimaal 7 kinderen)
 • Gezin met geadopteerde kinderen
 • Gezin met mama/mama
 • Gezin wat niet in een “normaal” huis woont
 • Gezin met gehandicapt kind
 • Gezin wat tevens een zorghuis heeft voor verstandelijk beperkte mensen

Hoe kan je reageren:

Ben jij of ken jij iemand die voldoet aan een van mijn gezochte gezinnen zou je graag willen meewerken aan dit project ? Ik hoor het graag van jullie. Om de aanmeldingen overzichtelijk te houden is een mail het makkelijkste. Jullie vraag en/of aanmelding mag naar marjolijn@maljaars-fotografie.nl zodat ik contact met jullie op kan nemen en nog wat meer informatie kan geven.

Op mijn Facebookpagina kunnen jullie het project ook volgen ! Regelmatig plaat ik up-dates of deel ik foto’s van het project.