Je bekijkt nu Stockfotografie of beter je eigen beeldbank?

Stockfotografie of beter je eigen beeldbank?

Je eigen beeldbank of toch liever stockfotografie: Wat is de beste keuze ? 📸

We leven in een visuele wereld waarin pakkende beelden een belangrijke rol spelen bij het trekken van de aandacht en het effectief overbrengen van een boodschap. Als bedrijf ben je voortdurend op zoek naar manieren om je visuele content te verbeteren en een blijvende impact te maken op ons publiek. Welke beelden kan je nu gebruiken als bedrijf, laat je je eigen beeldbank maken of val je toch terug op stockfotografie? Hieronder de voor-en nadelen van beiden.

Je eigen beeldbank: Met een uniek en authentiek tintje, beelden die speciaal gemaakt zijn voor jouw bedrijf. 

1️⃣ Authenticiteit: Met een eigen beeldbank kun je je unieke merkidentiteit, cultuur en waarden laten zien. Je beeldmateriaal weerspiegelt de ware essentie van je organisatie, waardoor je je onderscheidt en je authenticiteit versterkt.

2️⃣ Exclusieve inhoud: Door je eigen beelden vast te laten leggen, zorg je ervoor dat niemand anders precies dezelfde beelden heeft. Deze exclusiviteit kan je merk versterken en een persoonlijkere band met je publiek creëren.

3️⃣ Creativiteit en controle: Het opbouwen van je eigen beeldbank geeft je de vrijheid om de beelden aan te passen aan je specifieke wensen en eisen.

zakelijke fotografie voor kinderdagverblijven, beeldbank voor ondernemers

Deze foto maakte ik voor Kibeo, een op maat gemaakte beeldbank met beelden op de locatie, juffen die op de locatie werken en kinderen die nu op de kinderopvang zitten. Zo krijg je binding met de klanten omdat dit herkenbaar voor ze is als ze op deze locatie komen.

Stockfoto van stockfotografie website op zoekwoord kinderopvang

Deze afbeelding heb ik gratis van een stocksite gehaald, ik heb gezocht op kinderopvang. Schattig jongetje met verfhandjes maar het kan iedereen zijn en overal.

Stockfotografie: De handige oplossing ? 

Er zijn heel veel platformen met stockfotografie. Zowel gratis platformen als betaalde. De keuze is reuze en vaak is dat ook de valkuil.

1️⃣ Uitgebreide selectie: Platformen voor stockfotografie bieden een enorme bibliotheek met afbeeldingen die een breed scala aan onderwerpen, stijlen en thema’s bestrijken. Of je nu op zoek bent naar algemene zakelijke afbeeldingen of naar beelden voor specifieke niches, de kans is groot dat je (ongeveer) vindt wat je nodig hebt. En daar zit hem net het nadeel, je vindt ongeveer wat je nodig hebt. Je pakt dat beeld dan maar maar eigenlijk is het niet helemaal wat je zoekt. 

2️⃣ Tijdbesparend: In de meeste gevallen biedt stockfotografie direct toegang tot beelden van hoge kwaliteit. Het zoeken naar juist dat ene beeld kan daarentegen wel heel veel tijd kosten. Voor je het weet zit je uren te scrollen door alle stockbibliotheken. 

Conclusie:

Als je je eigen beeldbank laat maken laat je zien waar jouw bedrijf voor staat. Mensen op de beelden die bij jouw bedrijf horen. Authentieke beelden om te laten zien waar jij voor staat. En niemand heeft dezelfde beelden.

De beelden uit stockfotografie kan je overal tegenkomen, misschien gebruikt de concurrent wel dezelfde beelden. 

Als fotograaf is het duidelijk waar mijn voorkeur naar uit gaat, ik fotografeer dan ook heel graag jouw beeldbank. Lees op deze pagina meer over unieke beeldbanken voor ondernemers.