Je bekijkt nu Plannen voor Maljaars Fotografie in 2023

Plannen voor Maljaars Fotografie in 2023

  • Berichtcategorie:persoonlijk

 

Terugblik op 2022

2022 was voor mij een heel rustig jaar wat betreft fotografie. Voor 2023 zijn er weer mooie plannen voor Maljaars Fotografie.

Tijdens de jaren met corona waren veel opdrachten gecanceld of bruiloften werden ingekort. In 2021 heb ik besloten om werk in loondienst te zoeken voor erbij. Sinds november 2021 heb ik een hele leuke baan bij Strandtheater Houten Kaap. Ik verzorg alle content voor social media, houd meerdere website bij waaronder de webshop van Houten Aap. Daarnaast spring ik bij tijdens voorstellingen, evenementen en in de winkel. Als er er foto’s gemaakt moeten worden voor de website verzorg ik dat uiteraard ook. Kortom een hele veelzijdige marketing baan.

Doordat ik het druk had met mijn baan in loondienst en de laatste twee jaar dus minder actief was als zelfstandige fotograaf kwamen er ook minder opdrachten binnen. Het blijft toch zo in de fotografiewereld dat je opdrachten krijgt als je laat weten dat je bestaat. Blijf jij heel stil op je website en op social media dan zal het ook stil blijven in je mailbox.

Natuurlijk heb ik niet helemaal stilgezeten. Voor Farmcamps mocht ik leuke opdrachten uitvoeren bij twee boerderijen met paarden. Mijn paardenmeisje vond dit helemaal prachtig. Voor een kinderdagverblijf waar ik al jaren de schoolfotografie deed ik dat afgelopen jaar weer. Ik ging mee met collega’s als second shooter op bruiloften. Heb ook zelf nog prachtige bruiloften mogen fotograferen. Gelukkig dus nog wel mooie opdrachten mogen doen maar minder als de jaren ervoor.

documentaire fotografie van een bruiloft op een regenachtige dag op Goeree Overflakkee door Maljaars Fotografie

En nu is het 2023

Nieuw jaar, nieuwe kansen en mogelijkheden.

Corona ligt gelukkig achter ons dus daar hoeven we (hopelijk) geen rekening meer mee te houden. Dat betekent dat ook op fotografiegebied alles weer mogelijk is. Ik wil dit jaar dan ook weer heel graag day in the life reportages bij gezinnen fotograferen. Gewoon een paar uur bij een gezin zijn met mijn camera en dan de mooiste beelden schieten van hoe het nu is, hoe de kinderen nu zijn. Weet je niet wat een day in the life reportage is? Lees dan De 10 meest gestelde vragen over Day in the life Fotografie

Ook hoop ik weer op een paar prachtige bruiloften met bruidsparen die graag hun bruiloft vastgelegd willen hebben zoals het is. Met alle emoties, lieve, grappige en ontroerende momenten. Bruidsparen die heel de dag nog een keer beleven met het zien van de foto’s.

Ik ga in 2023 twee prachtige fotografiereizen maken. In februari mag ik naar IJsland en in mei naar Helgoland. Ik vind het heerlijk om naast het documentaire werk mijn creatieve kant in de fotografie te laten zien. Ik hoop dit jaar ook hiervan wat meer te laten zien op mijn website en social media.

Ook wil ik veel meer met jullie gaan delen in mijn blogs. Ik heb heel veel informatie verzameld zitten in mijn hoofd na ruim 8 jaren fotografie. Zeker wat betreft day in the life fotografie heb ik veel dingen zelf moeten uitvinden omdat er nog (te) weinig bekend over was. Ik ga het graag met jullie delen in 2023 zodat jullie zelf ook aan de slag kunnen.

creatieve fotografie in IJsland. Abstracte foto van een gletsjer
Gletsjer in IJsland – augustus 2022