Workshop Day in the life Fotografie

Documentaire gezinsfotografie 

 

meisje sminkt haar pop op de bank tijdens een day in the life reportage

Voor fotografen die willen starten of net begonnen zijn met documentaire gezinsfotografie

Maljaars Fotografie geeft een unieke Workshop voor Day in the Life fotografie. Voor alle fotografen die graag meer willen weten over dit opkomende genre. Day in the Life fotografie wordt steeds populairder in Nederland en het is dan nu ook zeker de moeite waard om je kennis hierover te vergroten. Inmiddels heb ik al meer dan 60 fotografen mogen verwelkomen bij deze workshop.

Ben jij ook geïnteresseerd in Day in the Life fotografie ? Of misschien ben je fotograaf en wil je graag de alledaagse momenten van je eigen gezin vastleggen ? Dan is deze workshop zeker geschikt voor jou.

Geen geposeerde settings, geen lifestyle maar pure documentaire dat is waar het bij Day in the Life fotografie om draait. In deze workshop krijg je heel veel informatie om te zorgen dat je goed voorbereid op pad kunt bij een Day in the Life reportage. Inmiddels heb ik al vele Day in the life reportages mogen fotograferen en in het begin heb ik alles zelf moeten uitzoeken en ondervinden. Ik wil jouw graag een eind op weg helpen door al mijn kennis met jou te delen.

 

Voor wie is deze workshop geschikt ?

Fotografen die willen beginnen met Day in The Life reportages.

Fotografen die al enkele Day in the Life reportages gefotografeerd hebben maar graag willen weten hoe zij zichzelf kunnen verbeteren.

Fotografen die graag sterkere beelden willen maken tijdens day in the life reportages.

Fotografen die heel graag hun eigen gezinsleven willen vastleggen.

Fotografen die graag op een andere manier families willen vastleggen dan op de “traditionele” manier.

Fotografen die zien dat het gewone alledaagse leven eigenlijk het mooiste is van allemaal.

Iedereen die zich wil verdiepen in documentaire fotografie en hoe dit toe te passen op reportages die je fotografeert.

 

Wanneer kan ik meedoen aan deze workshop ?

Bij deze workshop ga ik ervan uit dat je je camera voldoende kent en de basis van de fotografie geen enkel probleem voor je is. We behandelen de instellingen wel maar gaan niet te diep in op de basiskennis.

Meisje speelt met haar broer buiten, workshop day in the life fotografie
In september heb ik de workshop “Day in the life” gevolgd bij Marjolijn. Marjolijn is iemand met veel kennis en kunde en weet dit op een plezierige manier over te brengen. Tijdens de workshop geeft ze veel informatie over het hele proces van documentaire fotografie. Veel tips en trics met een uitgebreide hand-out! Na deze dag was ik helemaal geïnspireerd! Ook na de workshop staat Marjolijn je bij in het leerproces van Day in a life! Dit is heel fijn. Deze workshop kan ik zeker iedereen aanraden! - 
Profielfoto van Jantina die de workshop day in the life fotografie bij Maljaars Fotografie heeft gevolgd
Jantina
Fotografe

Wat gaan we doen tijdens de workshop ?

Onderwerpen die onder andere aan bod komen tijdens de workshop:

  • Voor wie en waarom fotografeer je een Day in the Life reportage ?
  • Hoe bereid je je voor op een Day in the Life reportage ?
  • Alles (en dan ook echt alles) waar je rekening mee moet houden tijdens de reportage als je aan het fotograferen bent. Licht, compositie, verhaallijn en nog veel meer. Met vele voorbeeldfoto’s zullen de verschillende onderwerpen verduidelijkt worden.
  • Je workflow na de reportage, hoe selecteer je je beelden, van welke beelden maak je een slide-show, wat lever je aan je klant
  • Social Media en marketing, hoe zorg je dat je de klanten vindt die interesse hebben in dit genre fotografie. 

Alle informatie die ik geef krijg je in een hand-out mee naar huis zodat je daarna thuis alles nog eens rustig kunt nalezen.

 

Kritieksessie na de workshop is inclusief !

Na de dagworkshop, die van 10.00 tot 16.00 duurt, ga je zelf een Day in The Life reportage maken. Na de Day in The Life ontvang ik graag je foto’s en slide-show van deze reportage en deze ga ik bekijken en beoordelen. Online gaan we daarna jouw reportage nabespreken (45-60 minuten) zodat je gelijk weer verder kan met de door mij gegeven tips

De workshop wordt gehouden in groepsverband. De groepen houd ik klein zodat ik iedereen veel aandacht kan geven en er voldoende ruimte is voor het stellen van vragen.

Een privé- workshop is natuurlijk ook mogelijk.

Moeder moet heel hard lachen terwijl de kinderen wat sip kijken tijdens een day in the life reportage
Ik ben echt een fan van Marjolijn haar fotografie en probeer deze vorm van fotografie ook in mijn bedrijf door te voeren. Toen ik zag dat ze een Day in the Life workshop gaf was ik meteen verkocht ! Wat keek ik hier naar uit. Afgelopen dinsdag was het dan zover voor mij. Ik moest van ver komen met file heb 8 uur auto gereden maar het was het meer dan waard! Marjolijn is een vakvrouw, de uitleg, de insteek, en de motivatie alles klopt.Ze fotografeert met liefde ! Het gaf mij veel nieuwe inspiratie voor mijn eigen fotografie die ik zeker ga toepassen. Echt onwijs bedankt Marjolijn !
Profielfoto van Wendy, cursiste van de workshop documentaire fotografie
Wendy
Fotografe

Datum workshop Day in The Life fotografie :

De eerstvolgende data voor de groepsworkshop is: 24 september 2021 Brielle (onder Rotterdam) 

               Uiteraard wordt er rekening gehouden met de dan geldende Covid regels 

 

De data voor een prive-workshop kan in overleg.

Meisje sorteert smarties op kleur en heeft ook een smartiesjurk aan

Na de workshop 

Na de workshop ga je zelf aan de slag om een Day in The Life reportage te maken die ik samen met jou ga nabespreken. Ook word je toegevoegd in de Facebook groep waarin alle cursisten die deze workshop hebben gevolgd zitten. Voor alle vragen over day in the life fotografie kan je daar terecht en natuurlijk kun je daar ook je foto’s laten zien uit reportages die je gemaakt hebt.

Mocht je na de workshop nogmaals een Day in The Life reportage willen laten beoordelen en online bespreken dan is dat mogelijk tegen een tarief van 85 euro per reportage. (45-60 minuten) 

Hoe kan ik mij aanmelden voor deze toffe workshop ?

 Denk je ook dat Day in the Life fotografie precies bij jou past en wil je er alles over weten ? Meld je dan snel aan ! 

Je kunt je opgeven door een mail te sturen naar: Maljaars Fotografie met daarin je persoonlijke gegevens en de datum waarop je wilt deelnemen. 

Mocht je een privé-workshop willen boeken dan kan de datum in overleg.

 Na aanmelding ontvang je de factuur.

Day in the life Workshop

327
  • cursusdag van 1000-1600
  • al mijn kennis en ervaring over day in the life fotografie
  • koffie, thee, lunch
  • 1-op-1 bespreking van je eigen reportage na de workshop
  • uitgebreide hand-out
Populair
Sluit Menu