Je bekijkt nu Workshop Day in the life fotografie

Workshop Day in the life fotografie

De workshop Day in the life fotografie geef ik inmiddels al meer dan 2 jaar en heb inmiddels al veel collega-fotografen enthousiast gemaakt voor documentaire fotografie. Tijdens de workshop leer ik mijn cursisten alles wat je nodig hebt en graag wilt weten voordat je met dit genre wilt beginnen. Ook alle dingen die ik zelf heel graag had willen weten voordat ik begon vertel ik mijn cursisten. Veel klanten waarderen de documentaire foto’s meer dan de geposeerde en de groep die de voorkeur geeft aan documentaire reportage van hun gezin wordt steeds groter. Natuurlijk hoeft het een het ander niet te vervangen.

Waarom willen mensen dan nu toch vaker een day in the life reportage ? Eigenlijk omdat mensen het echte leven steeds meer omarmen, niet het mooie, gestylde maar gewoon het leven zoals het is. Ze willen de kinderen de herinneringen op beeld meegeven van hoe het was toen ze klein waren: het badritueel, het verhaaltje voor het slapen gaan, stoeien met papa. Alle gewone dingen die gebeuren op een dag, vaak niet worden vastgelegd maar eigenlijk te bijzonder zijn om niet te worden vastgelegd.

Voor fotografen die ook graag deze klanten willen bedienen heb ik deze workshop gemaakt. Day in the life reportages zijn niet voor iedere fotograaf geschikt, maar uiteraard kan je daar echt iets over zeggen als je het geprobeerd hebt. Gelukkig heeft iedere fotograaf zijn eigen interesses en natuurlijk is het belangrijk om dat te fotograferen wat dicht bij jezelf ligt. Dus ben jij de fotograaf die houdt van het echte leven ? Niet bang is van een beetje viezigheid ? Alle leuke, lieve, grappige maar ook verdrietige momenten wil vastleggen van een gezin ? Dan is de workshop Day in the life fotografie zeker geschikt voor jou. In een dag vertel ik je alles wat je wilt weten voordat je je eerste reportage gaat maken. Wat neem je mee, hoe bereid je je voor, wat vertel je het gezin. Ook alles wat tijdens de reportage kan gebeuren gaan we bespreken. Momenten, licht en compositie komen uitgebreid aan bod. De workflow na de reportage komt ook aan bod: Hoe maak je uit die vele foto’s een goede selectie, wat laat je zien, wat geef je aan de klant ? En tenslotte ga ik ook nog in op een stukje marketing, hoe zorg je dat klanten jou boeken, wie zijn jouw klanten ? Welk social media kanaal ga ik gebruiken en hoe ga ik ze inzetten ? Na de workshop ga je zelf op pad om een reportage te maken die we naderhand 1 op 1 (via skype) gaan bespreken.

 

 

Data workshop Day in the life 2019:

Vrijdag 12 april 2019 (Brielle)  Nog 1 plaats beschikbaar
Dinsdag 10 september 2019 (Breda)

Nog meer info over deze workshop is hier te vinden.

Reactie van een cursist over de workshop day in the life fotografie: Marjolijn is een vakvrouw, de uitleg, de insteek, en de motivatie alles klopt.Ze fotografeert met liefde ! Het gaf mij veel nieuwe inspiratie voor mijn eigen fotografie die ik zeker ga toepassen. Echt onwijs bedankt Marjolijn ! – Wendy K.