Je bekijkt nu Workshop professioneel filmen met je mobiel

Workshop professioneel filmen met je mobiel

Workshop filmen met je Iphone

In januari heb ik de workshop ” hoe professioneel filmen met je mobiel ” gevolgd in Utrecht. De workshop werd gegeven door Geertje Algera van Geertje Algera Media. De locatie waar de workshop werd gehouden was ook zeker de moeite waard. Restaurant Instock in Utrecht. Een bedrijf met een prachtige visie, zij gaan voedselverspilling tegen door onverkochte produkten op te halen bij o.a. Albert Heijn en daar de heerlijkste gerechten van te maken. Mocht je een keer daar in de buurt zijn ga zeker langs.

Enthousiast heeft Geertje alles (in ieder geval heel veel) gedeeld. Hoe je interessante fimpjes kunt maken met je Iphone, wat zijn de trucjes in je telefoon die je kan toepassen, welke apps zijn er allemaal interessant, welke accesoires kan je gebruiken en hoe zet je een filmpje in elkaar.

Makkelijk en snel

Voordeel van met je mobiel filmen is dat je weinig spullen mee hoeft te nemen en dat je het afmonteren ook gewoon op je mobiel kunt doen. En niet onbelangrijk voor de meeste mensen: je mobiel heb je altijd bij je. Je kunt dus heel snel een reportage online hebben en doorsturen mocht het nodig zijn.

De filmpjes zijn natuurlijk overal in te zetten en te gebruiken: natuurlijk gewoon voor privé maar ook voor bijvoorbeeld een verslag van een evenement of een bedrijfsfilmpje of als toevoeging op een day in the life reportage.

De workshop bestond niet alleen uit theorie maar we moesten ook zelf aan de slag. In tweetallen oefenen met de zojuist gekregen informatie. Superleuk om te zien hoe je met aanwijzigingen al snel een leuk filmpje kan maken.

Zoals bij iedere workshop is het belangrijkste natuurlijk naderhand alles zelf in de praktijk brengen. Om te oefenen ben ik vorige week met mijn jongste naar geitenboerderij De Mekkerstee geweest en heb onderstaand filmpje in elkaar gezet. Voor een eerste keer best aardig maar er moet nog een hoop geoefend worden 🙂