Je bekijkt nu Workshop Day in the life fotografie op 11 oktober 2024

Workshop Day in the life fotografie op 11 oktober 2024

Workshop Day in the life fotografie op 11 oktober 2024

Dit najaar geef ik weer mijn workshop over Day in the life fotografie. Ben jij een fotograaf en nieuwsgierig naar day in the life fotografie? Wil jij tips en tricks over documentaire fotografie? Inmiddels fotografeer ik al ruim 8 jaar day in the life reportages bij gezinnen en help jou graag op weg. 

jongen op de foto tijdens een day in the life reportage door maljaars fotografie

Wat gaan we behandelen tijdens de workshop? 

Ik neem je mee door het hele proces voor, tijdens en na de reportage.

Dus we gaan het onder andere hebben over:

Hoe vind je klanten? Zijn er mensen die een day in the life reportage willen boeken? (spoiler alert, ja die zijn er)

Wat wil je allemaal weten voor een reportage? Hoe bereid je je voor op een reportage?

Technische instellingen (let op ik ga er vanuit dat je weet hoe je camera werkt het is geen beginnerscursus hoe stel ik mijn camera in) Mocht je ergens niet uitkomen dan help ik je natuurlijk graag. 

Alle zaken die je tijdens de reportage tegen kan komen. En je komt heel veel dingen tegen, snel schakelen is vaak een must. 

Hoe maak je een selectie voor de klant na de reportage? Hoe bied je de beelden aan? 

Een gedeelte over marketing: hoe zet jij je zelf in de markt als day in the life fotograaf? Waar kan je je klanten vinden? 

workshop over hoe te fotograferen tijdens een day in the life reportage

Wie is Marjolijn Maljaars en waarom zou ik juist bij jou een workshop day in the life fotografie volgen? 

Ik kan natuurlijk zeggen dat ik een van de fotografen ben die als eerste day in the life reportages in Nederland ben gaan doen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat deze vorm van fotograferen al langer bestaat dan dat ik aanwezig ben op deze aardbodem 🙂 (en ik ben hier inmiddels al een poosje) Maar het is wel waar dat ik inmiddels al langere tijd ervaring heb met day in the life reportages en er al heel veel gefotografeerd hebt. En ik fotografeer ze nog steeds frequent. 
Tweede wat iedereen roept: Bij mij moet je zijn want ik ben die awardwinnende fotograaf! 
Ik ken heel veel fotografen die echt heel goed werk leveren maar nooit meedoen aan wedstrijden, zou er wel workshops van willen volgen. Ja ik heb ook awards gewonnen. En natuurlijk ben ik best trots op sommige maar het zegt natuurlijk ook niet alles. 
 
Waarom dan juist wel bij mij? 
Je kan bij mij terecht als je alles wilt weten over day in the life fotografie, ik houd niets achter en deel graag mijn informatie. Ik denk (juist) dat er ruimte is voor meer fotografen die day in the life reportages gaan aanbieden. Hoe meer fotografen namelijk dit genre gaan doen hoe bekender en normaler het wordt. Ik wordt zelf heel blij van dit genre en hoop dat jij dat na de workshop ook bent.
 
Als je mij (volgens mensen uit mijn omgeving) in vier woorden zou moeten omschrijven dan kom je uit op: nuchter, positief, bescheiden en een tikkeltje introvert.
Wil je nog meer over mij weten? Op mijn website heb ik ook nog een pagina over mij – Marjolijn Maljaars
beeld uit day in the life reportage, groot gezin waarbij zusjes elkaar helpen met aankleden
Drie kinderen spelen op een schommel tijdens een day in the life reportage door maljaars fotografie. voorbeeld voor workshop day in the life fotografie hoe beweging in beeld te brengen.

Wil je meedoen met deze workshop?

Op de pagina met workshops vind je alle benodigde informatie over deze workshop. Zie je graag op 11 oktober!